Mester Popular Ceramica-Olarit Baia Sprie

Les Daniel

Mester Popular Ceramica-Olarit Baia Sprie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Les Daniel - Mester Popular Baia Sprie.


Daniel Les s-a nascut in 1972 in familia pictorului si ceramistului Ioan Les.
Inca de la 5 ani era in atelierul tatalui sau care i-a si modelat talentul pentru desen si ceramica. Din acesta fericita imbinare intre roata olarului si desen s-a nascut arta lui Daniel Les: ceramica figurativa.

Incepand din 1997 Daniel a fost invitat sa expuna originalele sale lucrari la Muzeele de Etnografie si Arta din tara, in spatii expozitionale din tara si din strainatate, unde a fost premiat in numeroase ocazii cu Diploma de excelenta, premii pentru originalitate, Premiul Special al Juriului.

Din 2000 incepe sa fie recunoscut ca un continuator si promotor al artei olaritului pentru generatiile mai tinere, fiind adeptul metodelor traditionale de prelucrare a lutului.

Primele lui personaje sunt din satul copilariei lui si poarta numele celor care l-au inspirat.

In 2005 deschide Pensiunea Casa Olarului, unde cei care doresc sa-l viziteze pot fi gazduiti in camere decorate rustic. Oaspetii pot asista la demonstratii de olarit si modelaj si au posibilitatea de a lua lectii si de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier. Li se oferia mese compuse din mancaruri traditionale (guias la ceaun, placinte, sarmalute).De neuitat sunt cinele la lumia lampaselor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult.

Produse si Servicii

  • Olarit ceramica
  • Ceramica decorativa

Galerie foto