Mester Popular Icoane-Pictura Resita

Ecaterina Pavăl-Tudor

Mester Popular Icoane-Pictura Resita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Ecaterina Pavăl-Tudor - Mester Popular Resita.


Ecaterina Pavăl-Tudor a absolvit în anul 2005 Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, Secţia Sculptură, din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi. Între anii 2001-2005 a fost membră în „Art Philla Gallery", unde a vândut tablouri către colecţii particulare din Anglia, SUA, Franţa, Germania, Italia ş.a. În decembrie 2004 a avut o expoziţie personală în foaierul Teatrului „Mihai Eminescu" din Botoşani.

În anul şcolar 2005-2006 a activat ca profesoară de Educaţie Artistică şi ca profesor metodist la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga" din Botoşani. Împreună cu elevii acestei instituţii şcolare a organizat următoarele evenimente: expoziţia de icoane pe lemn, pe sticlă şi măşti tradiţionale executate de elevii liceului (decembrie 2005); expoziţia de fotografii ale elevilor cu tema „Aici trăim noi" (martie 2006); scenografia spectacolului „Deşteptarea primăverii" de Frank Wedekind; spectacolul a fost realizat de trupa de teatru a liceului, care a participat la Festivalul de Teatru „Liceum", organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, spectacol distins cu mai multe premii (mai 2006).

Din septembrie 2006 până în primăvara anului 2008 a lucrat o vreme ca şef atelier-decorator la S.C. „La Fabrica" SRL Buzău, societate ce producea măşti tradiţionale veneţiene, iar de la 1 aprilie 2008 este angajată ca asistent manager la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Menţionăm faptul că, din 2004, Ecaterina Pavăl-Tudor este membră a Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, o vreme fiind, datorită seriozităţii şi calităţilor ei umane deosebite, membră a Consiliului Director al asociaţiei. În cadrul asociaţiei a participat la numeroase târguri, dintre care amintim aici doar pe cele de la Iaşi, Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Botoşani, Deva, Haţeg şi Piteşti, peste tot fiind remarcată prezenţa unei artiste cu mult bun simţ, cu o scenografie proprie în ceea ce priveşte organizarea standului, cu o tematică iconografică ce evidenţiază ataşamentul acesteia pentru valorile proprii artei noastre naţionale, reperelor fundamentale ale ortodoxiei româneşti.

...Din 2011 un îngeraş cu chip de om a venit să însenineze casa şi familia artistei Ecaterina Pavăl-Tudor, cea care este hotărâtă să rămână fidelă artei şi menirii sale oriunde îi va purta paşii Bunul Dumnezeu!

Produse si Servicii

  • pictura pe lemn

Galerie foto