Mester Popular Icoane-Pictura Luna

Adam Curta

Mester Popular Icoane-Pictura Luna reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Adam Curta - Mester Popular Luna.


Adam Curta s-a nascut in anul 1956 în data de 11 iunie, în satul Luna de Jos, judeţul Cluj, sat care se află la caţiva kilometri de Nicula, locul din care a izvorât tradiţia şi meşteşugul icoanelor pe sticlă.
Icoanele sale sunt ca nişte ferestre deschise către cer şi către vremurile de demult.
Adam Curta ,alături de soţia sa Liana Curta ,pictează folosind tehnici vechi de 500 de ani păstrând nealterate frumuseţea, tradiţia şi valoarea inestimabilă a icoanelor pe sticla .
Au avut numeroase expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate.
Icoanele lor s-au răspândit pe toate continentele, Adam Curta reprezentând cu succes România la numeroase expoziţii şi evenimente culturale desfăşurate în Franta ,Polonia, Cehia şi Italia.
Colaborează cu mai multe muzee din România printre care: Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, Muzeele Etnografice din Cluj - Napoca, Braşov, Suceava ,Muzeul Tarii Crisurilor şi nu în ultimul rând ,Muzeul ASTRA din Sibiu.
Icoanele pictate de Adam şi Liana Curta duc mai departe tradiţia creştină a poporului român reprezentând dincolo de valoarea lor artistică un patrimoniu spiritual sacru.
Icoane romanesti, icoane ferestre deschise spre cer, icoane de lumina si povestea a doi oameni care isi pun sufletele in aceste icoane.

Produse si Servicii

  • Icoane pe sticla

Galerie foto