Mester Popular Icoane-Pictura Botosani

Teofilia-Lăcrămioara Mihoreanu

Mester Popular Icoane-Pictura Botosani reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Teofilia-Lăcrămioara Mihoreanu - Mester Popular Botosani.


Prin venele noastre curge sângele strămoşilor. Suntem datori din respect pentru ei să ducem mai departe moştenirea, obiceiurile. O incursiune într-o bucătărie de vară uitată, la ţară la bunici, poate să te poziţioneze pe arborele vieţii şi să-ţi recunoşti rădăcinile.
Matură fiind, am descoperit o cruce din lemn sculptată de străbunicul meu Lazăr şi, din acea clipă, prezenţa lui m-a însoţit mereu. Acum ştiu că am avut multe mătuşi care ţeseau ca nimeni altele, străbunici care sculptau în lemn, bunici care scriau amintiri din război şi mulţi alţii. Mă bucur că fac parte din această familie, îmi amintesc de clipele petrecute la bunici când aveau loc şezători, când mergeam cu cânepa la topit, iar la Crăciun uliţa satului se umplea de mascaţi.
Pictura mi-a fost aproape toată viaţa, dar icoana am descoperit-o abia în 2011, într-un moment greu al vieţii mele. De atunci mă trezesc mereu cu dorinţa de a picta şi mă culc cu nerăbdarea scurgerii nopţii pentru a pune mâna pe penson, iarăşi, dimineaţa. Pictura icoanei este ca un magnet de care nu te mai poţi despărţi şi sper ca Bunul Dumnezeu să-mi dea putere şi să-mi îngăduie a mă apropia astfel cât mai mult de El.
„Icoana reprezintă o fereastră spre cer”, iar cerul este întruchiparea lui Dumnezeu-Lumină. Icoanele trebuie să fie luminoase, frumoase, precum ni se permite să vedem imaginea de după ele. Mărturisesc cu mâna pe suflet că pentru mine pictura icoanelor a reprezentat mâna salvatoare care mi-a fost întinsă de Dumnezeu, raţiunea prin care am reuşit să mă ridic şi să lupt mai departe.

Produse si Servicii

  • icoane pe lemn

Galerie foto