Mester Popular Cosari Targu Secuiesc

László Zsolt

Mester Popular Cosari Targu Secuiesc reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre László Zsolt - Mester Popular Targu Secuiesc.


Inca din Evul Mediu soba si semineul constituie cel mai important loc al caminului, unde se desfasoara viata zilnica, este locul adunarii familiei. De-a lungul timpului cahlele ceramice au fost un mijloc de comunicare intre mesterul olar si mediul social, prin care mesterul isi manifesta personalitatea, imaginatia. Astfel au aparut cahle ceramice bogat ornamentate si de o diversitate remarcabila. Functia estetica domina si in momentul actual industria sobelor si semineelor, dar este bine sa constientizam datoria principala a sobei: aceea de a incalzi caminul nostru.

In urma cu cinci ani am inceput colectarea mostenirii culturale lasate in urma de mesterii olari, si copierea, reconstruirea cahlelor bogat ornamentate, folosite in secolele trecute. Aceste cahle, chiar fiind piese disparate contribuie la decorarea caminului nostru, dar sub forma unor sobe sau seminee rustice constituie obiecte remarcabile de mobilier, care cresc valoarea locuintei. Prin imbinarea traditiei - cele peste 90 de cahle pe care le-am reconstruit - cu aplicarea cunostiintelor tehnologice moderne in domeniu, oferim surse de caldura de un aspect traditional, rustic, avand insa o eficienta ridicata.

Produse si Servicii

  • Proiectarea, fabricarea si construirea de sobe si seminee unicate din cahle istorice, manufacturale
  • Reconstructia de sobe istorice
  • Executarea de blazoane de familie din ceramica
  • Fabricarea de cahle ornamentale din ceramica pentru uz decorational Fabricarea de decoruri ceramice
  • Fabricare de pavaje rustice manufacturale din ceramica
  • Fabricarea usilor de soba