Mester Popular Ceramica-Olarit Bucuresti-Sector 1

Jorj Dimitriu

Mester Popular Ceramica-Olarit Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Jorj Dimitriu - Mester Popular Bucuresti-Sector 1.


În atelierul său din cartierul Militari prind formă obiecte din lut care sunt la mare căutare de către cei care apreciază tradiţia şi folosesc cu plăcere obiecte istorice.

Jorj şi Olimpia Dimitru au avut până în anul 2002 un studio de fotografie în Bucureşti, dar afacerea nu a mai mers, aşa că au fost nevoiţi să-l închidă. Deşi erau specializaţi în arta fotografică, soţii Dimitriu au realizat că trebuie să se apuce să facă altceva. Nu le-a fost uşor, dar s-au ambiţionat şi au reuşit să treacă peste acest hop.

Olimpia, soţia lui Jorj a fost cea care a redescoperit pasiunea pentru modelarea ceramicii, o îndeletnicire cu care mai cochetase cu ceva ani în urmă la Palatul Copiilor.

„Ideea ne-a venit după ce am făcut nişte rame din ceramică. Soţia mea a mers la profesorul cu care lucrase în copilărie care i-a arătat cum se modelează. A început să facă vase, prietenii au încurajat-o, iar apoi a luat legătura cu alţi artişti plastici“, a declarat Jorj.

Pentru el, totul a început ca o joacă, dar încet-încet a descoperit că îi place să modeleze lutul şi şi-a dorit să se perfecţioneze mai ales în ceramica de Cucuteni. Cu timpul, şi-au amenajat şi un atelier unde

Lut preparat special la Odorheiu Secuiesc

Este mândru de tehnica sa de lucru şi asta pentru că lucrează pe o roată de olar manuală pe care o învârte singur atunci când modelează ceramica astfel că simte fiecare detaliu al obiectului pe care îl face, în palme. Lutul este unul special, adus de la Cristuru Secuiesc, fiind preparat de un specialist în domeniu, astfel că vasele, clopoţeii şi tot felul de alte lucruri din ceramică pe care le confecţionează să reziste cât mai mult.

În timp, şi-a dorit să se perfecţioneze şi-a cumpărat cărţi despre vasele preistorice şi a încercat să le imite. Chiar dacă cele originale îşi păstrează valoarea prin vechime, Jorj a început să-şi pună şi imaginaţia la încercare aşa că a dar tot felul de forme lutului.

Pentru a-şi promova lucrările, Jorj are şi un site www.ceramicatraditionala.ro, iar pe viitor vrea să creeze singur un album foto cu lucrările din ceramica de Cucuteni. Operele lor sunt cunoscute atât la Muzeul Ţăranului Român, dar şi la Muzeul Naţional de Istorie Bucureşti.

Lecţii de modelarea ceramicii

Jorj şi soţia sa îşi expun creaţiile la târgurile tradiţionale la care participă, iar în ultima vreme au început să împărtăşească şi altora din experienţa pe care au căpătat-o. Mai mult, au descoperit că lecţiile pe care le dau celor interesaţi sunt şi un del de terapie care-i ajută să se relaxeze.

 

Produse si Servicii

  • Bijuterii ceramica
  • Ceramica decorativa
  • Ceramica utilitara
  • Cucuteni

Galerie foto